Răspuns :
a) Pentru a captura prada, el se postează nemişcat, timp de mai multe ore. Se aseaza lângă găurile pe care focile le fac în gheaţă pentru a putea ieşi la suprafaţă să respire. Imediat ce foca apare, o apucă cu ghearele sale puternice, printr-o mişcare fulgerătoare şi o muşcă, târând-o pe gheaţă.
b) Ghețarii se topesc din ce în ce mai repede, iar efectele produse de acest fenomen sunt mult mai grave decât s-a crezut. Comparativ cu anul 1973, în anul 2014 rata de topire a ghețarilor a crescut cu 77%. Acest proces accelerant este posibil din cauza încălzirii temperaturii apei și a aerului, consecințe ale activității umane.
Odată cu încălzirea globală și topirea ghețarilor, de pe fundul mărilor și oceanelor sunt eliberate cantități de metan, care ajunse în atmosferă produc efecte de până la 20 de ori mai puternice decât cele ale Dioxidului de Carbon.
Sper că te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!