Răspuns :
Formarea poporului roman si limbii romane
Formarea poporului român şi a limbii române se încadrează în procesul general de formare a popoarelor şi limbilor romanice europene.
Formarea poporului român şi a limbii române se încadrează în procesul general de formare a popoarelor şi limbilor romanice europene.Aspectele fundamentale ale etnogenezei româneşti sunt continuitatea autohtonilor în spaţiul romanităţii orientale şi romanizarea lor.
Formarea poporului român şi a limbii române se încadrează în procesul general de formare a popoarelor şi limbilor romanice europene.Aspectele fundamentale ale etnogenezei româneşti sunt continuitatea autohtonilor în spaţiul romanităţii orientale şi romanizarea lor.Formarea poporului român şi a limbii române se întinde pe durată mai multor secole, începând cu integrarea spaţiului daco-moesian în lumea romană şi încheindu-se în secolele al VII-lea – al VIII-lea, când izvoarele istorice îi menţionează pe români ca popor distinct în sud-estul Europei.
Formarea poporului român şi a limbii române se încadrează în procesul general de formare a popoarelor şi limbilor romanice europene.Aspectele fundamentale ale etnogenezei româneşti sunt continuitatea autohtonilor în spaţiul romanităţii orientale şi romanizarea lor.Formarea poporului român şi a limbii române se întinde pe durată mai multor secole, începând cu integrarea spaţiului daco-moesian în lumea romană şi încheindu-se în secolele al VII-lea – al VIII-lea, când izvoarele istorice îi menţionează pe români ca popor distinct în sud-estul Europei.Dacia şi Moesia constituie teritoriul-nucleu de formare, iradiere şi conservare a poporului român în întreg spaţiul romanităţii orientale.
Formarea poporului român şi a limbii române se încadrează în procesul general de formare a popoarelor şi limbilor romanice europene.Aspectele fundamentale ale etnogenezei româneşti sunt continuitatea autohtonilor în spaţiul romanităţii orientale şi romanizarea lor.Formarea poporului român şi a limbii române se întinde pe durată mai multor secole, începând cu integrarea spaţiului daco-moesian în lumea romană şi încheindu-se în secolele al VII-lea – al VIII-lea, când izvoarele istorice îi menţionează pe români ca popor distinct în sud-estul Europei.Dacia şi Moesia constituie teritoriul-nucleu de formare, iradiere şi conservare a poporului român în întreg spaţiul romanităţii orientale.Limba română este o limbă neolatină, lucru evidenţiat prin fondul principal de cuvinte şi prin gramatica sa, ambele de factură latină.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Istorie. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!