Răspuns :
Răspuns:
Charpantier a plecat în 1660 în Italia cu intenția de a studia pictura. Ajuns la Roma, a intrat sub influența lui Giacomo Carissimi, de la care a învățat arta compoziției. S-a reîntors la Paris în 1670.
Cessac, Catherine. Marc-Antoine Charpentier (Paris 1988).
Hitchcock, H.W. Les Oeuvres de Marc-Antoine Charpentier: Catalogue Raisonné. Paris: Picard, 1982.
Thomas, Downing A. Aesthetics of Opera in the Ancien Régime, 1647-1785. Cambridge (UK): Cambridge University Press, 2002.
Tunley, David. The Eighteenth-Century French Cantata. 2nd edition. Oxford (UK): Clarendon Press Oxford University Press, 1997.
Lucrări Modificare
H. Wiley Hitchcocks a alcătuit un catalog tematic al operelor lui Marc-Antoine Charpentier [7], la care se referă litera H urmată de un număr. Datorită grijei cu care Charpentier și-a notat propriile compoziții, o mare parte din opera lui s-a păstrat până în ziua de azi. Ea cuprinde în jur de 550 de piese, în 28 de volume (4.000 de pagini).
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Ed. muzicală. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!