Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
MONOLOGUL este procedeu literar prin care un personaj isi exprima ganduri, stari si sentimente vorbind cu sine insusi .
Răspuns:
Monologul este un mod de expunere și procedeu literar prin care ipostaza lirica/personajul își analizează stările sufletești, concepțiile, ideile și le aduce la cunoștința cititorilor sau a spectatorilor. De asemenea, poate fi un tip de discurs continuu al cărui producător nu așteaptă un răspuns.
În general, el poate fi vorbirea unui singur personaj, in operele epice, sau poate fi specific operelor lirice, în care ia forma confesiunii (în poezia intimă și de idei) sau a descrierii (în poezia descriptivă – pastel).
Se poate vorbi și de un monolog interior, când o ipostaza lirica/un personaj vorbește în gând (cu sine) și de un monolog teatral, când un personaj vorbește singur, pe scenă, în fața spectatorilor.
De cele mai multe ori, monologul este și un mijloc de caracterizare directă sau indirectă a personajelor. Monologul este modul prin care nu doar personajele, ci și oamenii se autodescriu,își expun capacitățile,modurile de a vorbi și de a gândi, pe scurt fiind descrierea unei personalități.
Explicație:
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!