Răspuns :
Pentru: [email protected]
De la: [email protected]
Subiect: Excursie la Conacul Chicuș
Salut, Andrei!
Îmi pare foarte rău că nu ai putut veni în excursie ieri la Conacul Chicuș, dar așa cum am promis, îți voi povesti pe scurt cum a fost.
Drumul până acolo, alături de gașcă, a fost foarte plăcut. Nici nu ne-am dat seama când am ajuns în fața muzeului, care trebuie să recunosc, impresionează printr-un farmec aparte. Încă de când am pășit pe primele trepte, care duc spre ușa de la intrare am simțit o energie unică, liniștitoare și un sentiment plăcut de familiaritate. Deși nu aveam așteptări prea mari, conacul nu avea nici pe departe aerul de casă veche, mucegăită, așa cum îmi imaginasem. Clădirea maiestuoasă, construită într-un stil arhitectonic vechi românesc, restaurată în întregime, avea un aspect îngrijit și nimic nu părea lăsat la voia întâmplării. Camerele înalte, cu ferestre generoase, adăposteau decoruri atent realizate și obiecte de artă plastică și decorativă uimitoare. Însă cel mai mult m-a impresionat biblioteca! O încăpere generoasă în care erau așezate cu grijă mii de cărți rare, în ediții de lux. Am putut să recunosc printre ele și unele titluri pe care le-am citit și despre care am discutat noi ore întregi stând pe bancă în parc sau în stația de autobuz. Turul întregului conac nu a durat mai mult de o oră, timp în care am putut admira o mulțime de tablouri, bijuterii și obiecte de ceramică, iar drumul de întoarcere a fost la fel de plăcut.
Îmi doresc foarte mult să mergem într-o zi împreună să vizităm Conacul Chicuș. Sunt sigură că îți va plăcea foarte mult! În primul rând, nu vei putea să nu admiri elementele arhitecturale unice și toate acele opere de artă inestimabile, însă mai mult decât atât, mirosul acela de cărți vechi, cu paginile lor îngălbenite și amintirile nerostite prinse în cuvintele care se estompează, te vor cuceri de-a dreptul.
De abia aștept acea zi!
Narcisa
Ne amintim:
Descrierea este modul de expunere prin intermediul căruia sunt prezentate particularitățile unor obiecte, fenomene sau ființe reale/imaginare.
Secvența narativă prezintă o acțiune importantă, realizată de unul sau mai multe personaje.
Secventa argumentativă urmărește să convingă ascultătorul/cititorul în legătură cu un anumit punct de vedere asupra unui subiect.
Mai multe despre textul narativ aici: https://brainly.ro/tema/9056892
Succes și spor la teme!
#SPJ5
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!