Răspuns :
Răspuns:
Lichidul interstiţial provine din sânge, însă spre deosebire de acesta, el nu conţine elemente figurate şi substanţe proteice macromoleculare (serumalbumine, serumglobuline şi fibrinogen). Din cauza unor substanţe organice care rezultă din metabolismul ţesuturilor, compoziţia lichidului interstiţial diferă nu numai de la un teritoriu al corpului la alt teritoriu, ci şi în acelaşi loc, în funcţie de activitatea fiziologică îndeplinită.
Lichidul interstiţial pătrunde în mod treptat în interiorul unor capilare, chiar la nivelul spaţiilor dintre celule, dând naştere limfei. Limfa nu este absolut identică cu lichidul interstiţial, deoarece ea mai conţine şi un număr considerabil de limfocite şi o seamă de substanţe proteice cu care se îmbogăţeşte în cursul trecerii prin sistemul limfatic.
Limfa este un lichid transparent, incolor, care circulă prin vasele şi ganglionii limfatici, precum şi în spaţiile intercelulare, realizând schimbul de substanţe între sânge şi ţesuturi. Rolul limfei este de a transporta substanţele nutritive şi de a prelua deşeurile celulare
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Biologie. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!