Răspuns :
Răspuns:
În gama majoră notele sunt separate în ordine după regula ton-ton-semiton-ton-ton-ton-semiton. Cele două semitonuri se află între notele 3-4 și 7-8. De exemplu, în gama La major, diferența dintre a treia notă (Do#) și a patra (Re) este de un semiton.
Alegerea intervalelor este determinată de faptul că anumite combinații de note, denumite acorduri (de exemplu, notele 1, 3 și 5 în fiecare gamă), trebuie sa sune consonant.
Există 12 posibilități, denumite după prima nota din gamă.
În gama minoră naturală notele sunt separate după regula ton-semiton-ton-ton-semiton-ton-ton. Cele două semitonuri se află între notele 2-3 și 5-6.
Gama minoră naturală se poate obține din gama majoră cu o descreștere de un ton și jumătate. De exemplu, se poate ajunge în gama La Minor naturală în acest fel din gama Do Major.
Gama minoră armonică diferă de gama minoră naturală in folosirea unui diez, #, la nota 7. Rezultatul este o diferență de un ton și jumătate între notele 6 și 7.
Gama minoră melodică reduce acest interval prin folosirea unui diez la ambele note 6 si 7 in creștere si revenirea la gama minoră naturală în descreștere.
Sper ca te am ajutat!! Ți am lăsat și niște imagini care sa te ajute✨



Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Ed. muzicală. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!