Răspuns :
Răspuns:
Rationalizarea alimentelor a avut cel mai mare impact in tarile in care razboiul se purta pe pamantul lor (Germania,USSR,Franta,Polonia etc)
Explicație:
In tarile cu o putere militara semnificativa rationalizarea era cruciala pentru mentinerea in functiune a acesteia. Soldatii aveau nevoie de mancare si mai multa energie de la marșurile,bataliile si diferitele activitati ce necesita o cantitate mare de efort. Industria agriculturala nu era atat de dezvoltata in majoritatea tarilor iar hrana era o problema chiar si inainte de razboi.
De exemplu in USSR, oamenii deja rationalizau inainte de inceperea razboiului din cauza regimului totalitar. In schimb odata cu inceperea razboiului, aceasta a fost dusa la un extrem, oamenii traind la limita supravietuirii si in multe cazuri chiar murind de foame. Un caz cunoscut este asediul de la Leningrad ce a avut loc pe o perioada atat de indelungadata incat mii de oameni au murit infometati.
In Germania, inainte de razboi Republica Weimar s a descurcat teribil cu economia tarii ajungand la faimosul caz de inflatie in perioada Interbelica, timp in care o paine costa milioane de mărci. O data cu inceperea razboiului,Germania isi reabilitase economia si a cucerit pamanturi bogate in mijloace agriculturale in Polonia si Franta, de asemena ocupand Ucraina in timp razboiului cu USSR astfel taiand sursa principala de hrana in Rusia si acaparand pamanturile fertile, agravand situatia Rusiei cu hrana si rationalizarea sa.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Istorie. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!