Răspuns :
Din 1815, după înfrângerea lui Napoleon Bonaparte, situaţia politică din Germania, sub influenţa franceză, a început să se degradeze.
Popoarele au început să aibă constituţii liberale, dar influenţa reacţionară a lui Metternich şi după Congresul de la Viena, acestea şi-au pierdut drepturile obținute.
Cancelarul austriac Klemens Metternich (1773-1859) a dus o politică împotriva progresului de teama declanşării de reacţii împotriva integrității Imperiului Hasburgic.
De-a lungul anilor, opoziţia burgheză şi-a formulat un program de revendicări, printre care: reforma constituţională, acordarea libertăţilor cetăţeneşti, desfiinţarea cenzurii și încurajarea activităţii industriale.
Mişcarea revoluţionară a fost declanşată în Italia la 12 ianuarie 1848, pentru eliberarea teritoriilor din nordul Italiei, aflate sub stăpânirea habsburgică.
Cancelarul austriac Klemens Metternich era pregătit să intervină, însă a fost împiedicat de izbucnirea revoluţiei din Paris, urmată de revoluţia vieneză şi de începerea dezintegrării imperiului habsburgic.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Istorie. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru orice întrebări sau sprijin suplimentar, suntem aici pentru voi – nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și vă sugerăm să ne salvați în lista de site-uri preferate!